Bucătarul clujean Adi Hădean a relatat cum a fost acostat de o tânără care i-a cerut trei lei: ”Avea o voce foarte limpede și cu ochii încețoșați!”


Bucatarul clujean Adi Hădean trage un semnal de alarmă asupra consumului de droguri, care a luat amploare. Deja tinerii au ajuns să cerșească bani pe stradă pentru a avea din ce să cumpere droguri. 

Cât stăteați voi la coadă la Auchan, s-a întâmplat asta: ieșeam din atelierul meu din centru, să mă duc undeva cu treabă. S-a apropiat de mine o fată, o copilă până-n 20 de ani, mai mult murdară decât curată, dar îmbrăcată bine (haine care ar fi putut fi scumpe la magazin). Mi-a cerut trei lei, cu o voce foarte limpede, cu cuvinte foarte articulate, și cu ochii încețoșați. Am mai schimbat două vorbe, i-am dat cât aveam în portmoneu (nu prea port cash, de asta am mai mereu doar banii de parcagiu/homeless/cerșetor asupra mea - centrul Bucureștiului e un ecosistem care funcționează pe bază de bancnote mici), ea mi-a mulțumit țopăind și s-a îndepărtat după colț.

După colțurile străzilor cuprinse între Colțea și Cocor se vând și se consumă droguri, iar în ultimele luni au apărut în zonă tot mai mulți consumatori, foarte tineri, foarte articulați și politicoși atunci când cer “trei lei”. E cutremurător ce se întâmplă în stradă ziua în amiaza mare, nici nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă după lăsarea întunericului. Centrul Bucureștiului, chiar kilometrul 0 al României, e un teren al nimănui, din perspectiva prezenței Statului (asistență socială, organizații care să lucreze la prevenirea traficului de droguri și carne vie, Poliție sau alte organe abilitate).

Poliția locală mai trece din când în când să verifice dacă dungile albastre ale Primăriei sunt la locurile lor, eventual să mai scrie câte o amendă pe tema asta, dar atât. E jalnic, frați și surori, și nu știu cum vă raportați voi la asta, dar mie mi se pare că nu fac destul pentru oameni și mi se mai pare că i-am lăsat în urmă pe mult prea mulți dintre tinerii noștri în ultimii ani”, a scris Adi Hădean.

Comentarii Facebook