Marti 15 Iunie

Bill Gates crede că testele coronavirus sunt o ”risipă totală”


Bill Gates este de părere că testele pentru coronavirus sunt o ”risipă totală”, pentru că durează prea mult până se obţin rezultatele.

Într-un interviu pentru CNBC, fondatorul Microsoft afirmă că oamenii ar trebui să aibă rezultatele mai repede, astfel încât să poată ”schimba comportamentul lor, pentru a nu infecta alte persoane”.

Un test care necesită mai mult de 48 de ore pentru a obţine rezultatul este o risipă totală”, a declarat Bill Gates în interviu, potrivit Mediafax. El a mai spus că este o ”nebunie” că trebuie să plăteşti pentru rezultatele unor teste care ar putea dura între trei zile și o săptămână.

Brett Giroir, secretarul adjunct pentru sănătate la Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane din SUA, este de acord că testarea trebuie îmbunătăţită.

Am început să spun că nu vom fi vreodată mulţumiţi de testare până când nu vom primi rezultatele în 24 de ore. Nu suntem încă acolo”, a declarat Giroir pentru CNN.

Giroir a spus că jumătate din testele efectuate în SUA sunt efectuate la laboratoare comerciale mari, iar media de obţinere a rezultatelor testelor este de 4,27 zile, spunând că ”trebuie să ne îmbunătăţim continuu ecosistemul”.

SUA au administrat 733.243 de teste pe 28 iulie, ceea ce este aproape triplu faţă de testele care au fost efectuate la sfârşitul lunii aprilie, conform datelor din Proiectul de urmărire a Covid-19.

Gates a donat sute de milioane de dolari pentru tratamentul şi cercetarea vaccinului pentru Covid-19 prin Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Comentarii Facebook