Duminica 2 Octombrie

Bărbat arestat, după ce ar fi abordat pe stradă un bătrân şi l-ar fi convins să îi dea 2.900 de lei, pretinzând că este medic


Un bărbat de 35 de ani, cunoscut cu preocupări infracţionale, a fost arestat preventiv după ce ar fi abordat pe stradă un bătrân din Bucureşti şi, pretinzând că este medic şi trebuie să cumpere urgent medicamente, l-ar fi convins să îi dea 2.900 de lei.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reţinut, joi, 9 iunie, un bărbat de 35 de ani,  cercetat pentru înşelăciune.

Bărbatul s-a dat drept medic pentru a-l înșela pe vârstnic

Cercetările au fost declanşate la data de 13 mai, de către Secţia 24 Poliţie, când un bărbat în vârstă de 77 de ani a sesizat faptul că, în aceeaşi zi, o persoană necunoscută, care s-a recomandat medic, a intrat în locuinţa sa, după ce au interacţionat pe stradă şi, sub pretextul că trebuie să cumpere anumite medicamente, victima i-a remis o sumă de bani. Poliţişti ai Secţiei 24 au demarat cercetările, identificând un bărbat, în vârstă de 35 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională”, arată sursa citată.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul ar fi abordat victima pe stradă şi, sub pretextul că ar fi medic şi trebuie să cumpere urgent anumite medicamente, ar fi determinat-o să îi permită accesul în locuinţă, iar mai apoi ar fi mers împreună la un bancomat, de unde ar fi retras 2.900 de lei.

Victima i-ar fi remis suspectului banii, iar acesta ar fi părăsit zona în fugă

Joi, 9 iunie, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, în judeţul Dâmboviţa, la domiciliul bărbatului, el fiind găsit, audiat şi reţinut pentru 24 de ore, ulterior magistraţii dispunând măsura arestării preventive.


Comentarii Facebook