Barack Obama elogiază filmul Colectiv. L-a inclus în TOPUL său din 2020


Documentarul Colectiv a fost inclus de către președintele Barack Obama în lista cu filmele sale preferate din anul 2020.

La fel ca voi, am stat închiși în casă o perioadă îndelungată în acest an și, cum site-urile de streaming încep să șteargă linia dintre filme și seriale, am ales ca anul acesta să măresc lista pentru a include toate poveștile care m-au încântat în acest an, indiferent de format”, a fost mesajul postat de fostul președinte al Statelor Unite.

Documentarul Colectiv conține povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni.

Colectiv, regizat de Alexander Nanau, a avut premiera în afara competiţiei la Festivalul de Film de la Veneţia din 2019 și este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021. 

Lista filmelor preferate de Obama: „Ma Rainey’s Black Bottom”, „Beanpole”, „Bacurau”, „Nomadland”, „Soul”, „Lovers Rock”, „Collective”, „Mank”, „Martin Eden”, „Let Him Go”, „Time”, „Boys State”, „Selah And The Spades”, „Crip Camp”.

Lista serialelor TV: „Better Call Saul”, „The Queen’s Gambit”, „I May Destroy You”, „The Boys”, „The Good Lord Bird”, „Devs”, „The Last Dance”, „Mrs. America”, „The Good Place”, „City So Real”.

e20a50d6-0e98-42cc-be43-3562c63d5032.jfif

Comentarii Facebook