Băiat abandonat la Cluj și adoptat in Germania. Nimeni nu i-a dat multe șanse, dar acum e un tânăr de ispravă


Alex Kuch a fost abandonat la Cluj, dar  a avut șansa de a fi adoptat de o familie din Germania. Tânărul a crescut în Noua Zeelandă, unde a absolvit universitatea, dar acum s-a întors în Germania.

Pentru că avea  o lipsă de afecţiune şi stimulare, Alex primit puține șanse la evaluarea psihologică făcută în Germania, după ce a fost adoptat. S-a spus că nu va putea duce o viaţă normală, că abia dacă va termina liceul, iar de universitate nici nu putea fi vorbă. Adică, nu va avea o viață normală.  

Ei bine, se pare că psihologul a avut dreptate. Într-adevăr, Alex nu a dus o viaţă normală până în prezent... Alex a fost adoptat de la un orfelinat din Cluj-Napoca, în 1997, de către o familie din Germania. În cei 24 de ani care au trecut de la adopţie, Alex a colindat lumea în lung şi lat. În 2006, părinţii lui s-au mutat în Noua Zeelandă şi, de atunci, în fiecare an şi-au petrecut vacanţele în cele mai atrăgătoare locuri din lume”, a spus Azota Popescu, preşedintele Asociaţiei Catharsis, care l-a invitat de nenumărate ori în România, conform adevărul.ro.

Alex participă la conferinţe TEDx pe teme de adopţie, a fost co-lider al unei cercetări în domeniul psihologiei adopţiei, a organizat pe Facebook un grup de lobby pentru redeschiderea adopţiei internaţionale în România. 

Alex a studiat Politici şi Relaţii Internaţionale la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, iar punctele sale de atracţie profesională includ: coprezentarea cercetării în domeniul adopţiei la cea mai mare Conferinţă Internaţională de Adopţie (ICAR6) din Montreal, Canada, implicare în dezvoltarea comunităţii şi a tinerilor, proiecte de sustenabilitate pentru cel mai mare retailer din Noua Zeelandă, The Warehouse Group.

În ianuarie 2021, în plină pandemie globală, m-am mutat în Germania pentru a începe un stagiu de dezvoltare, în cadrul echipei de dezvoltare a afacerilor internaţionale din Germania, la FÖRCH. Între timp. am participat şi la conferinţe globale: Global Changemakers, ASEM Youth Forum şi ICAR6 şi am vorbit despre beneficiile adopţiei internaţionale”, a povestit Alex.

În prezent, tânărul face parte din Consiliul de Administraţie al Organizaţiei „Sunt adoptat”, din Noua Zeelandă, o organizaţie caritabilă care ajută la creşterea gradului de conştientizare cu privire la persoanele adoptate şi le conectează pe acestea cu rădăcinile lor din patria natală. 

Povestea de succes a lui Alexander Kuch – ca, de altfel, sute de alte asemenea poveşti – este o pledoarie cum nu se poate mai potrivită pentru ca România să-şi respecte angajamentele asumate şi să le ofere o şansă copiilor abandonaţi pe care nu vrea să-i adopte nimeni din ţara noastră.  

Comentarii Facebook