Miercuri 28 Octombrie

Avertismenul ministrului Sănătății: Încă nu am terminat cu primul val și vedem că acesta se accentuează


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează că evoluția epidemiei de coronavirus în România nu mai poate fi controlată în acest moment din cauza vidului legilativ ca urmare a deciziei CCR.

Încă nu am ieșit din momentul medical, l-am agravat în această perioadă. Încă nu am terminat cu primul val și vedem că acesta se accentuează. Gândiți-vă că poate urma un val doi, iar noi trebuie să controlăm această a doua cocoașă a primului val fără pârghii politice”, a spus Nelu Tătaru, la un post TV, conform realitatea.net.

Ministrul a specificat că, în ultimele 24 de ore, ca efect al deciziei CCR, s-au externat la cerere un număr de 550 de persoane, din toate spitalele din țară.

Vă pot spune că în ultimele 24 de ore s-au externat 550 de persoane. Cine a cerut, a fost externat. Fiecărui pacient care își face externarea trebuie să i se explice tratamentul, recomandările. Sunt din toată țara, fără o zonă anume”, a mai declarat Tătaru.

Ministrul a precizat că sunt și persoane conștente, care au solicitat ca izolarea să fie instituționalizată, pentru a-și proteja familiile.

Pacienți pozitivi, simtomatici sau nu, sunt externați. Sperăm ca acest proiect legislativ să treacă repede de Parlament, ca să avem instrumente cu care să luptăm cu pandemia”, a mai spus Nelu Tătaru.

Acesta speră ca în aproximativ o săptămână să existe procedură legală pentru ca izolare și carantină, ținând cont de reglementările Curții Constituționale.

.

Comentarii Facebook