Marti 24 Noiembrie

Avertisment OMS: Vin săptămâni critice pentru Europa. Mai multe țări vor simți din plin impactul


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că în Europa nu este cazul să fie relaxată lupta cu coronavirusul, mai ales că vine Paștele ortodox. 

Directorul regional pentru Europa spune că deși cifrele scad în vestul continentului, țările din est vor simți abia acum impactul total al epidemiei. 

Hans Henri P. Kluge, director OMS Europa: ”Amenințarea acestei pandemii produce încă o presiune uriașă asupra Europei. Numărul de infectări din toată regiunea continuă să crească. În ultimele zece zile, numărul cazurilor raportate aproape că s-a dublat, ajungând la aproape un milion. Asta înseamnă că jumătate din bilanțul mondial al COVID-19 este în Europa.

Din primele zece țări din regiune cu cele mai multe cazuri de infectare, au fost înregistrate evoluții optimiste în ceea ce privește scăderea infectărilor în Spania, Italia, Germania, Franța și Elveția în ultimele săptămâni. Însă, aceste mici semnale pozitive din anumite țări sunt contrabalansate de creșterea constantă sau bruscă a cazurilor în țări ca Marea Britanie, Turcia, Ucraina, Belarus și Rusia. Următoarele săptămâni vor fi critice pentru Europa.

Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au respectat aceste restricții naționale și locale săptămâna trecută și să fac apel către toată lumea să continuăm să le respectăm, pe măsură ce ne apropiem de Paștele ortodox în zilele următoare. Nu vă faceți iluzii, în ciuda vremii primăvăratice, încă suntem în mijlocul furtunii. Mai multe țări sunt pe cale să simtă din plin impactul (epidemiei - n.r.)”.

.

Comentarii Facebook