Sambata 10 Decembrie

Au fost raportate mai mult de 5.000 de cazuri COVID-19 în China în ultimele 24 de ore, nou record după doi ani de „liniște”


China a raportat la începutul zilei de  marţi, 15 martie, 5.280 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, adică cel mai mare număr de la primul val epidemic de la începutul lui 2020, anunţă AFP.

China, unde a fost depistat pentru prima dată coronavirusul la sfârşitul lui 2019, a reuşit să oprească în mare măsură epidemia recurgând la măsuri stricte de izolare, dar tulpina Omicron a dat naştere în ultimele luni la numeroase focare în toată ţara.

De câteva zile, zeci de milioane de locuitori din cea mai populată ţară sunt plasaţi în carantină la domiciliu, în special în metropola din sud Shenzhen, la graniţa cu Hong Kong.

Aceste măsuri au antrenat închiderea a numeroase uzine, în special pe cele ale gigantului Foxconn, principalul furnizor al Apple, în oraşul cu 17 milioane de locuitori.

Cifrele de marţi, 15 martie, au fost mărite de bilanţul provinciei Jilin (nord-est), la frontiera cu Coreea de Nord. Mai mult de 3.000 de cazuri au fost înregistrate într-o singură provincie.

Dacă aceste cifre rămân modeste în comparaţie cu bilanţurile înregistrate în alte părţi ale lumii, ele sunt ridicate pentru China, care a înregistrat doar aproximativ 120.000 de cazuri de COVID-19 în total, de la începutul epidemiei, inclusiv 4.636 de decese. Ultimul deces din cauza Coronavirus a fost anunţat oficial la începutul lui 2021, potrivit ȘtirileProTv.


Comentarii Facebook