Au fost aplicate amenzi în valoare de 600 milioane de lei în perioada stării de urgență. Câte dintre ele au fost plătite


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dezvăluit că ultima cifră oficială înaintată de autorități cu privire la valoarea amenzilor care au fost pentru nerespectarea măsurilor începând de la instituirea stării de urgență este de peste 600 de milioane.

Totuși, Cîțu a dezvăluit, la Digi 24 că ”mai puțin de 100 de milioane de lei” au fost plătiți până acum.

Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”, a completat ministrul Finanțelor.

În ceea ce privește o discuție mai veche legată de amnistierea acestor amenzi, după ce Curtea Constituțională a României le-a declarat neconstituționale, Florin Cîțu a spus că „este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul și vom vedea”.

La acest moment nu am participat la o discuție care să aibă acest subiect, amnistia fiscală pentru acest amenzi și la Ministerul Finanțelor nu discutăm de așa ceva în acest moment”, a adăugat ministrul.

Cîțu a explicat că în cazul persoanelor care contestă amenzile și câștigă în instanță „de obicei se fac compensări” din impozite și taxe, dar „sunt și cazuri când primesc banii, depinde care este situația personală a fiecărei persoane”.

Comentarii Facebook