Atenție la mesajele primite de sărbători! Hackerii folosesc o nouă metodă cu ajutorul căreia se pot da drept rude sau prieteni


Mesajele de sărbători primite de la cunoștiințe vă pot lăsa cu conturile goale, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. 

Deși aceste mesaje provin în aparență de la rude sau cunoscuți, dacă ceva vi se pare suspect, contactați expeditorul pentru lămuriri printr-un alt canal de comunicare. 

Specialiștii spun că atunci când primim astfel de mesaje este posibil ca hackerii să fi clonat sau corupt deja paginile prietenilor noștri.

"Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă vin din partea unor cunoștințe sau prieteni!

Atunci când formularea textului pare suspectă și sunteți îndemnați prin mesaj să accesați link-uri sau atașamente, mai ales atunci când nu primiți detalii concrete despre motivul pentru care este necesar să faceți acea acțiune, contactați expeditorul pentru lămuriri pe un alt canal de comunicare!

Este posibil ca prietenul sau cunoștința dvs. să aibă contul compromis de atacatori.

Printr-o simplă verificare a link-ului cu o soluție de securitate disponibilă gratis online (virustotal.com) am putut observa ce se află de fapt în spatele mesajului primit", transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).


Comentarii Facebook