Asistentă: Dacă HIV s-ar fi transmis ca SARS-COV-2, ați fi purtat nenorocita aia de mască?


O asistenta de la Spitalul Judetean de Urgenta Alba s-a săturat de toți cei care contestă coronavirusul și le-a adresat un mesaj dur. 

Marcela Vilcan este asistenta-sefa a Sectiei de Boli Infectioase și a spus că masca trebuie purtata ”din respect, grija si compasiune pentru cei din jur”.

Nu va produce nicio hipoxie! O port cel putin 8 ore/zi, de 5 luni de zile si inca sinapsele neuronale functioneaza, iar daca mai moare cate un neuron, este din cu totul alte motive. O poarta chirurgii, de-o viata, dar nu am cunoscut vreunul care sa sufere de hipoxie din aceasta cauza", spune asistenta de la spitalul din Alba Iulia.

Aceasta spune că masca are rolul de a proteja.

E doar o bucatica de material care are rolul de a proteja, pe care in primul rand, din respect, grija si compasiune pentru cei din jurul tau trebuie sa o porti atunci cand intri in magazin sa iti cumperi painea sau cand stai la rand sa iti platesti factura la Electrica. Daca o poarta si cel din apropierea ta inseamna ca iesiti amandoi din acea incinta la fel cum ati intrat, adica, sanatosi. Asta inseamna ca iti pasa!", spune cadrul medical din Alba Iulia.

Nu am crezut ca "statul bot in bot" este hobby national. Serios? Adica ce poate fi placut in a mirosi respiratia celui de langa tine? Conspiratie... Hmmm... Ce sa conspire? Cum sa ne ia saracia??? Da, lumea mai si moare, dar de ce sa moara cand poate inca sa se bucure de viata? Pentru ca asa vrei tu? Cu cat suntem mai multi dintre noi constienti ca aceste doua masuri (alaturi de igiena mainilor si eticheta de tuse, bineinteles ca pe acestea le cunosteam deja, din cei 7 ani de acasa), zicala: "Nu mor caii cand vor cainii!" este tot mai reala", mai spune Marcela Vilcan.

Daca virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, ati purta nenorocita aia de masca? Pentru a putea trai din nou o viata normala, trebuie sa punem cu totii osul. Altfel, totul va fi in zadar”, a încheiat asistenta.

Comentarii Facebook