Asigurare obligatorie pentru câinii agresivi sau periculoși. Pentru ce rase este nevoie de ,,RCA” pentru animale


Proprietarii de câini periculoși sunt obligați să plătească RCA pentru animalele de companie. Această decizie vine ca răspuns la atacurile câinilor, fie ei cu stăpân sau maidanezi.

În general, această poliță acoperă avarierea sau distrugerea bunurilor unei terțe persoane, vătămări corporale, decesul unei terțe persoane, cheltuieli de judecată și sume pe care asiguratul este obligat sa le plătească unei terțe persoane și rănirea sau uciderea altor animale, informează o companie de asigurări.

Câini periculoşi care pot fi asiguraţi prin această poliţă sunt:

  • Categoria I: câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.
  • Categoria  II:  câinii  din  rasele  American  Staffordshire  Terrier,  Tosa,  Rottweiller,  Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Asigurarea poate fi cumpărată în aceleași condiții și de proprietarii de câini care nu sunt pe lista de animale periculoase, iar aruncând o privire asupra tragediilor provocate de câini nesupravegheați utilitatea unei astfel de asigurări este destul de clară. Distrugerile provocate de un câine, incluzând aici daunele pe care o persoană vătămată le poate cere, pot ajunge ușor la mii sau zeci de mii de euro, informează economica.net.

Prețul politei va depinde de rasa câinelui. 

Atenție! Asigurarea de răspundere civilă a câinilor este diferită de asigurarea animalelor de companie. Cea de raspundere civila asigură răspunderea proprietarului față de terții prejudiciati, iar cea pentru animale de companie protejează animalul pentru deces și accidente.


Comentarii Facebook