Arafat spune că nu cumpără ambulanțe SMURD cu 250.000 EURO. De ce a Bărboșilor a fost 90.000?


Raed Arafat a dat o replică tăioasă postării de pe Facebook, devenită virală, prin care era acuzat că el cumpără ambulanțe SMURD cu 250.000 de euro, iar Asociația Bărboșilor din Cluj au cumpărat una similară cu 90.000 de euro, din donații.


”Asociatia Barbosilor din Cluj a achizitionat o ambulanta de terapie intensiva si a donat-o catre SMURD Cluj, o actiune laudabila si care merita tot respectul. 

La scurt timp dupa ce se anunta donatia, apare o postare pe facebook, a unui personaj pe nume "Gabriel Acostachioaei”, aparent din Iasi, in care face o comparatie halucinanta intre pretul platit pentru achizitionarea ambulantei pentru SMURD Cluj, acesta fiind de 95.000 euro, si un presupus pret platit de mine, din bani publici, unei ambulante identice care ar fi costat 250.000 Euro.

Nu as fi raspuns la astfel de postare daca nu mi se atragea atentia asupra cifrei de peste 4500 de distribuiri a postarii acestui personaj. 

M-am obisnuit in ultima perioada sa fiu atacat si denigrat cu orice ocazie insa de aceasta data lucrurile sunt atat de evidente in cat am vrut sa le semnalez publicului. 

Contul de facebook al acestui domn este unul banal, cu postari banale si cu public putin iar accesul la comentarii este restrictionat. Totodata majoritatea distribuirilor de pe acest cont sunt sub 10-20 la o postare. Brusc la postarea in care se insinueaza ca eu as fi cumparat o ambulanta la suprapret, insinuand o fapta grava de coruptie la adresa mea, distribuirea postarii respective ajunge la peste 4500 ce inseamna ca postarea ar fi ajuns la cateva sute de mii de oameni, o cifra la care se ajunge de regula daca contul este public, foarte cunoscut si activ, ce nu este cazul aici, sau prin promovarea postarii cu bani sau prin preluarea si redistribuirea organizata de un grup de persoane cu un scop comun. In ambele situatii care probabil au stat la baza acestei cifre de distribuire se arata cat de disperati sunt unii sa ma denigreze si sa-mi distruga numele. 

Culmea este ca nu am achizitionat ambulante la pret de 250.000 Euro niciodata si nu am avut achiztii de ambulante tip “cutie” cum este aceasta ambulanta decat la Brasov si Mures din Fondurile UE acum cativa ani iar achizitia era derulata integral de autortiatile publice locale si pretul nu era in niciun caz de 250.000 de Euro sau macar aproape de aceasta suma. Pe de alta parte ambulanta donata la Cluj este cumparata sub pretul pietii pentru ca este o ambulanta care a rulat ca si ambulanta ”demo” si este fabricata de acum aproximativ 2 ani de zile, fapt ce nu schimba cu nimic valoarea si importanta actiunii civice a celor de la Asociatia Barbosilor. 

Astfel de stiri false devin din ce in ce mai frecvente si mai bine organizate iar singurii care pot sa le opreasca suntem noi daca nu le dam importanta si nu le redistribuim in mod automat fara sa le verificam. 

Cei care initiaza stirile false se bazeaza pe automatismul nostru de a redistribui o stire “picanta" si de a participa la raspandirea ei in mod gratuit si iresponsabil, fara sa luam in considerare consecintele unor astfel de stiri asupra persoanelor sau institutiilor atacate pe nedrept de catre personajele care initiaza stirile false, fie cu un scop bine determinat in vederea reducerii increderii intr-o peroana sau institutie, sau doar din dorinta de a face rau si de a deveni personaje cunoscute prietenilor si publicului prin stirile lor “socante”. 

In poza atasata am incercuit numele personajului care sta la baza postarii “Gabriel Acostachioaei” si cifra de distribuire la care m-am referit!

Completare: avand in vedere ca multi intreaba care este pretul real al unei astfel de ambulante va informez ca la acest tip achizitionat de Asociatia Barbosilor (ambulanta de terapie intensiva tip cutie) pretul la o ambulanta noua poate atinge 130000-140000 lEuro fara TVA fiind obtinuta o reducere semnificativa la pretul real ce este un lucru foarte bun in cadrul unei actiuni civice de acest nivel. Cat despre ambulantele noi achizitionate recent de DSU-IGSU, cele de tip B 4x2 78.533 euro , B 4X4 87.034 euro, C 106.441euro preturile de mai sus la cele noi incluzand si TVA 19%”.

Comentarii Facebook