Amenințări „subtile” din partea Rusiei. Armata Kremlinului desfăşoară lansatoare de rachetă Iskander-M la frontiera cu Ucraina


Rusia a desfăşurat lansatoare mobile de rachete de tip Iskander-M la mai puţin de 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina, anunţă duminică Statul Major al armatei ucrainene.

Apoi inamicul a crescut numărul militarilor în regiunea Belgorod, prin transferul şi concentrarea unor unităţi suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile, lansatoare Iskander-M au fost desfăşurate la 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina”, a anunțat armata ucraineană, care nu precizează unde anume au fost desfășurate aceste sisteme de rachetă. 

Moscova nu a reacţionat după dezvăluirea acestor informaţii.

Ce este sistemul de rachete Iskander

Iskander este un sistem de rachete balistice mobile - denumite SS-26 Stone de către NATO - care a înlocuit rachetele societice de tip Scud. Cele două rachete ale sistemului au o rază de până la 500 de kilometri şi pot purta atât ogive convenţionale, cât şi focoase nucleare.

Rusia a anunţat vineri că vrea să deţină controlul întregii părţi de sud a Ucrainei, şi că vizează un culoar până în regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

Kievul a acuzat că acest lucru arată că Moscova are obiective mai mari decât obietivul declarat de a „demilitariza” şi „denazifica” Ucraina.


Comentarii Facebook