Amendă URIAȘĂ, dacă nu porți mască. Măștile textile, INTERZISE


Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă, începând cu 8 ianuarie, iar printre principalele măsuri se numără ”obligativitatea purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise”.

Amenda de 2500 de lei pentru cei care nu poartă mască

Măștile textile sunt interzise. ”Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor. Pentru că cine poartă mască textilă e ca și cum nu ar avea mască”, a declarat la Digi24 ministrul de Interne Lucian Bode.

Sindicatul Europol: E o aberație!

Sindicatul Europol crede că oamenii legii nu sunt în măsură să analizeze tipul de mască și le recomandă să refuze să aplice prevederile lipsite de claritate și logică. ”Guvernul are pretenția ca polițiștii să verifice tipurile de măști de protecție folosite de cetățeni, dacă sunt conforme. Partea ridicolă va fi atunci când polițiștii vor fi în fața cetățeanului și îi vor cere să prezinte masca la control. Asta pentru că există o gamă variată de măști de protecție, inclusiv textile, care conțin filtre de diferite tipuri pe care nu le pot identifica cu ochiul liber nici măcar cei care sunt de specialitate. Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măștilor de protecție”, au transmis printr-un comunicat reprezentanții Europol.

Comentarii Facebook