Adevărata poveste a băiatului de 11 ani, care a trecut singur granița Slovaciei. Familia sa a fugit de războiul din Siria, acum fug de războiul din Ucraina


Un băiețel de 11 ani din Zaporijie, sud-estul Ucrainei, a fost declarat drept „eroul nopții” de autoritățile din Slovacia, după ce ar fi reușit să treacă singur granița celor două țări. Acum, micuțul a fost reunit cu familia sa.

Băiatul, mama lui, bunica și cinci frați sunt toți în siguranță împreună. Acest lucru a fost raportat de Ministerul de Interne slovac pe Facebook. 

Imposibilul a devenit realitate. Hassan, care a călătorit singur în Ucraina și a cucerit întreaga lume cu istoria sa, este deja alături de mama lui. După o călătorie foarte lungă și dificilă, au reușit să se reîntâlnească și cu bunica lor în Slovacia.”

Povestea micuțului a șocat internauții când a trecut singur granița pietonală cu Slovacia, fugind de război. Mama băiatului a încercat să-i salveze viața când ocupanții au tras în centrala nucleară Zaporižžja, așa că și-a pus fiul într-un tren până la graniță, notează Antena 3. Hassan, în vârstă de 11 ani, avea în mână doar un rucsac mic, documente și un număr. Din fericire, voluntarii au contactat apoi familia copilului și l-au ajutat să treacă în siguranță granița.

Hassan a petrecut mai mult de o zi în tren. Avea numărul fratelui său scris pe mână. În cele din urmă și-a întâlnit frații la Bratislava, unde încep totul de la zero. Nu a fost prima dată când familia lui Hassan a fugit de război. Cu ani în urmă au trebuit să părăsească Siria brusc. Tatăl nu a reușit... S-au stabilit cu mama lor în patria ei, Ucraina. Au trecut câțiva ani și au trebuit să fugă din nou.

În primul rând, cele trei surori al lui Hassan au plecat să-și viziteze fratele mai mare la Bratislava, unde acesta studiază. Sarcina lor era să se asigure că Hassan, în vârstă de 11 ani, va putea intra în Slovacia... Ele au aflat că se poate și mama lui l-a trimis singur. Nu a putut merge și ea pentru că bunica lor se deplasează cu dificultate. 

Ulterior, amenințarea bombardamentului rusesc a convins-o pe mamă să încerce măcar să scape, alături de bunica lui Hassan. Și-au luat și cățelușul, iar după o călătorie foarte dificilă cu trenul de evacuare au ajuns luni în Slovacia”, anunță Poliția slovacă pe pagina de Facebook. 



Comentarii Facebook