„A văzut cum fugea ursul cu el în gură”. Clipe de groază pentru doi fraţi, atacaţi de un urs, acesta nu a atacat nicio oaie


Doi frați din Vrancea au fost la un pas de moarte, erau cu oile pe o păşune montană din satul Lepşa când au fost atacaţi de un urs agresiv. Autorităţile spun că nu este primul atac al urşilor, mai ales că populaţia lor în zonă a crescut cu 300%. Una dintre victime este în continuare în spital, în stare gravă.

Băiatul de 23 de ani, era în faţa oilor cu câinii, în timp ce adolescentul de 14 ani mâna animalele din spate. Acolo a venit şi ursul. „Dintr-o dată l-a auzit ţipând pe ăsta micul şi când îşi aruncă ochii înapoi îl vede cum fugea ursul cu el în gură, a fugit repede înapoi, s-a dus după urs, l-a lăsat pe ăsta mic, l-a trântit de pământ", a declarat tatăl copiilor. 15 metri a fost târât băiatul. Apoi, animalul sălbatic i-a atacat fratele. Norocul lor au fost câinii, care au reuşit să pună ursul pe fugă. Disperat, fratele cel mare l-a luat pe adolescent în braţe şi a alergat cu el până la o cabană din zonă. Proprietarul a sunat la 112 şi i-a acordat băiatului primul ajutor până când au venit salvatorii, scrie Observator.

Culmea, ursul nu a atacat nicio oaie. S-a dus direct peste oameni.

Era plin de sânge, săracu, era muşcat de mână, la burtă, un copil de 14 ani. L-am ţinut săracu pe mână, că nu mai putea să îşi ţină nici mâna", a declarat Vasilică Tanczos, paznic fond de vânătoare. Fratele băiatului a mai rezistat până la venirea tatălui, i-a povestit coşmarul prin care au trecut, apoi a leşinat. Ambii au fost duşi de urgenţă la spital.

Este un atac atipic ăsta. E foarte posibil să fie un exemplar foarte mare", a declarat Ion Militaru, director parc natural Putna. Autorităţile suspectează că ursul nu e la primul atac. „A crescut cu 300% populaţia. A mai atacat o persoană acum maxim două luni, l-a desfigurat pe viaţă pe un băiat care e la cules de ciuperci. Aseară se semnalase prezenţa unui urs mai jos de Lepşa", a declarat Aurel Boţu, primar Tulnici. Potrivit legii, în cazul urşilor agresivi se poate interveni gradual, de la alungare, relocare, tranchilizare până la împuşcare, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook