„A ajutat refugiații și a uitat complet de ea”. Jurnalistă din România, găsită moartă în propria casă


O jurnalistă din România a fost găsită moartă în casă. Incidentul tragic a fost anunțat de o prietenă de-a ei. Potrivit acesteia, femeia era profund marcată de evenimentele din țara vecină. Războiul din Ucraina a făcut-o să ajute refugiații, dar să uite complet de ea: „era epuizată”. 

Jurnalista a fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă, potrivit Danei Fodor. În ultimul timp, Gabriela Vlăsceanu a fost alături de refugiaţii ucraineni din Gara de Nord, potrivit romaniatv.net.

De când a început războiul din Ucraina, Gabi a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord. A pierdut nopți, n-a mâncat, a uitat complet de ea, a stat acolo zile în șir și a ajutat refugiații, oameni disperați care aveau nevoie de ea… În ultimul mesaj pe care mi l-a scris, mi-a spus că a slăbit zece kilograme și că este epuizată. Mi-a promis că-mi trimite texte cu poveștile dramatice ale celor care au fugit din țara lor, de groaza morții. "Dana, sunt copii, plâng, mi-e milă de ei, ți se rupe inima. Nu pot să stau deoparte și să nu-i ajut". Din păcate, draga de ea, n-a mai apucat să scrie. Inima ei mare s-a oprit ieri (sâmbătă - n.r.)", a spus Dana Fodor Mateescu.

În 2002, Gabriela Vlăsceanu a fost premiată de Clubul Român de Presă pentru activitatea ei jurnalistică. Gabriela Vlăsceanu a lucrat la Agerpres și ziarul Jurnalul Național, dar şi la Atac și la Interesul Public.

Comentarii Facebook