VREMEA pe 3 zile! Sunt temperaturi de vară

 

Vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile nordice şi estice, dar condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în Delta Dunării şi 28 de grade în sudul extrem.

 

MUNTE La munte vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în Carpaţii Orientali, dar condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Vor fi 16 grade la Păltiniş, 17 la Predeal si Stana de Vale si pe Ceahlău Toaca, 9 grade.

 

REGIUNI Frumos şi cald şi astăzi în regiunile de dincolo de Carpaţi. În unele locuri chiar mai cald decât ieri. La amiază vor fi 26 de grade la Timişoara, 25 la Arad, 23 la Baia Mare, Cluj dar şi în Brasov şi 21 de grade la Miercurea Ciuc. Soare toată ziua şi în sudul ţării şi chiar mai cald. Maximele sunt de vară, în general între 25 si 27 de grade dar în Lunca Dunării pot fi şi 28 de grade.

 

În Dobrogea, numai pe litoral şi în Delta Dunării vor mai fi maxime sub 25 de grade: 23 la Constanţa. Dar în partea continentală vor fi 25-26 de garde.

 

În Moldova, prin comparaţie cu restul ţării, cerul va fi mai încărcat cu nori dar condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Cald va fi şi aici: 22-24 de grade maximele din nordul regiunii până pe la Bacău, 25-26 de grade de la Bacău până la Galaţi.

 

VREMEA PE 2 ZILE Vineri, cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare după-amiază în nordul şi estul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime trec de 20 de grade în aproape toată ţara şi ajung la 28 de grade la Giurgiu.

 

Sâmbătă, vreme frumoasă şi deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii aprilie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile de vest şi de est, precum şi la munte. Temperaturile maxime continuă să crească. Va fi o zi de vară în aproape toată ţara fiindcă maximele trec de 25 de grade. Fac excepţie litoralul şi Delta Dunării unde maximele vor fi mai mici doar 20-21 de garde, dar oricum mai mari decât mediile climatologice. Cel mai cald va fi în Lunca Dunării, 29-30 de grade.

Comentarii Facebook