Sambata 24 Septembrie

Viorica Dăncilă, ziua și GAFA: Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia... birocraţia

 

Premierul Viorica Dăncilă face ziua și gafa, părând a fi într-o competiție cu sine însuși.

 

Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia... birocraţia. Şi reducem termenele. Cred că e foarte important acest lucru şi cred că acest lucru e aşteptat de foarte mulţi”, a declarat Viorica Dăncilă (vezi intervalul 00.27-00.35 din înregistrarea de mai jos), la începutul şedinţei de Guvern, când voia să spună că echipa sa vrea reducerea birocraţiei.

 

Marţi, Viorica Dăncilă a făcut o altă gafă, într-un mesaj de condoleanţe remis de Guvern şi asumat de premier. Numele academicianului Mircea Maliţa, decedat luni seară, apare scris greşit: ”Maliţia“ (cu un „i“ în plus). ”Diplomaţia şi mediul academic din România sunt astăzi în doliu. Am primit cu profund regret vestea pierderii academicianului Mircea Maliţia ( premierul a scris Maliţia, nu Maliţa - n.r), a cărui vocaţie de diplomat, scriitor şi om de ştiinţă a adus României un plus de imagine şi de preţuire pe scena internaţională”, anunţă premierul Viorica Dăncilă într-un comunicat remis presei.

 

În mesajul de condoleanţe postat pe site-ul Guvernului, numele academicianului Mircea Maliţa apare scris corect.Comentarii Facebook