Vezi de ce a fost demisionat sefa Sectiei Politic de la Antena 3, Sorina Matei!

 

Sefa Sectiei Politic a Antena 3, Sorina Matei, a demisionat dupa ce conducerea postului a schimbat conditiile unui interviu cu Traian Basescu, pe care le acceptase.

 

Sorina Matei explica tot ce s-a intamplat intr-o postare pe blogul sau:

 

"Povestea a inceput luni. In urma interventiei de la RTV de duminica seara a presedintelui Basescu si in urma discutiilor de la RTV pe tema interviului dat la TVR, Palatul Cotroceni ma suna de dimineata si ma intreaba daca Antena 3 e dispusa sa faca un interviu cu presedintele Basescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat initial niciun raspuns.

Am sunat conducerea Antena 3 si am intrebat daca doreste sa faca acest interviu pentru care trebuia trimisa o solicitare scrisa.

Conducerea Antena 3 a raspuns pozitiv si mi-a spus sa trimit cererea scrisa.

Cererea Antena 3 a fost scrisa, trimisa la Palatul Cotroceni si semnata de mine ca sef al sectiei Politic, nu ca realizator al interviului, pentru simplul motiv ca la acea ora a diminetii nu era nimeni in redactie care sa faca acest lucru. Cererea a fost aratata apoi conducerii Antena 3.

Dupa ceva timp, Palatul Cotroceni imi transmite ca presedintele, in principiu, e de acord cu interviul, dar trebuie dat un timing (ora cand se filmeaza) si cine il realizeaza.

Intreb conducerea Antena 3 care, dupa ceva consultari, imi transmite ora la care ar dori sa aiba loc interviul la Palatul Cotroceni si ma intreaba daca as putea realiza eu interviul cu presedintele Traian Basescu. Raspunsul meu a fost: "Nu am nicio problema".


Am comunicat Palatului Cotroceni ora si cine urmeaza sa realizeze interviul, urmand ca Palatul Cotroceni sa dea o confirmare finala.

Insa dupa o ora, totul se schimba. Conducerea Antena 3 si seful redactiei imi spun ca totul trebuie sa se modifice pentru ca Mihai Gadea, directorul executiv, nu este de acord cu interviul. Eu le spun ca este o situatie delicata pentru ca presedintele Basescu deja fusese de acord cu solicitarea trimisa.

Au loc alte consultari intre seful redactiei si Mihai Gadea, in urma carora seful redactiei imi transmite ca doreste sa vorbeasca cu Valeriu Turcan, aflat la acea ora in sedinta.

Se termina sedinta, Valeriu Turcan il suna pe seful redactiei iar seful redactiei ii transmite lui Valeriu Turcan noii termeni in care trebuie sa se realizeze interviul deja acceptat de catre presedintele Basescu.

Mai precis, presedintele sa vina la Antena 3, interviul sa aiba cu totul alte teme iar realizatorii sa fie altii.

Valeriu Turcan spune ca asta este o alta solicitare, presedintele a acceptat o alta cerere, iar pentru noile conditii trebuie trimisa o alta hartie.


Noua hartie nu a fost trimisa nici pana la ora la care scriu aceste randuri.

Ieri, Valeriu Turcan aminteste, prin mail, conducerii redactiei ca presedintele deja a acceptat propunerea Antena 3 de a realiza un interviu pe tema situatiei din Libia pe care eu sa-l realizez si reia invitatia ca acest interviu sa aiba loc la o ora si zi convenite, in una din locatiile Palatului Cotroceni.

Nici acestui mail nu i s-a dat vreun raspuns.

Astazi, in urma unor discutii tensionate cu seful redactiei si mai putin cu conducerea Antena 3, in care am explicat situatia penibila in care ma aflu in gestionarea unei relatii corecte cu Palatul Cotroceni ca sef al sectiei Politic, relatie extrem de tensionata in ultimii patru ani si cu destule momente delicate, mi-am depus la secretariat demisia din functia de sef al Sectiei Politic si din trust.

De luni si pana astazi, nu am avut nicio discutie pe acest subiect sau altul cu Mihai Gadea. Imi pare rau ca el a confirmat pana acum in presa doar adevaruri partiale.

Drept pentru care repet faptul ca nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul sa fie realizat de mine, ci conducerea Antena 3 si a redactiei. Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hartie semnata de mine. Nimeni nu poate contrazice aceste lucruri pentru simplul motiv ca solicitarea si adresa de ieri a Palatului Cotroceni sunt in posesia mea.

Acesta este adevarul. Cine ma cunoaste stie ca niciodata n-am sa pot sustine altceva.

Meseria ti-o faci cu corectitudine, onoare, demnitate si respect.


Asta am facut 14 ani in trustul Intact atat cat am putut eu mai bine. Cand n-am mai putut si n-am mai gasit solutii, am demisionat
", a explicat Sorina Matei pe blog.

Comentarii Facebook