Un sfert din angajatii Ministerului Agriculturii vor fi concediati

Ministerul Agriculturii a anuntat ca va reduce cu 20-25% personalul din institutie si din directiile subordonate. Potrivit ministrului Mihail Dumitru, restructurarea va fi pusa in aplicare din data de 1 iunie.

 

Dumitru a afirmat ca deja a fost redus un post de subsecretar de stat si ca in toata reteaua Ministerului lucreaza 11.000 de angajati. De asemenea, Ministerul Agriculturii a emis un ordin care vizeaza reducerea cheltuielilor. "Se vor reduce cu 25% toate sumele alocate in anul 2010 pentru convorbiri telefonice, achizitii de mobilier de birou, obiecte de inventar, consumabile/rechizite, deplasari interne si externe, chirii", se arata intr-un comunicat de presa.

 

Ministerul ca reduce cu 100 de litri de luna plafonul alocat pentru consumul fiecarui autoturism din parcul institutiei, iar pentru autoturismele utilizate in desfasurarea activitatilor specifice, de control, gestiune economico-administrativa, consumul de carburant se va reduce cu 300 de litri lunar. "Estimam ca economia totala realizata la bugetul de stat va fi de circa 750.000 lei", se mai arata in comunicatul de presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Comentarii Facebook