Un pescar britanic a prins un peste-tigru, cunoscut si sub numele de "piranha gigant" - FOTO


Un pescar britanic se poate lauda ca a prins unul dintre cele mai mari exemplare de peste-tigru vazut vreodata. Cunoscut si sub numele de "piranha gigant", pestele are dintii foarte ascutiti si vaneaza oameni si crocodili.

Pescarul in varsta de 52 de ani a reusit captura in timpul unei expeditii pe raul Congo din Africa.

Pestele-tigru este cosiderat cel mai fioros peste de apa curgatoare din lume. Are 32 de dinti, cam de aceeasi marime ca si cei ai rechinului alb, si se stie ca ataca oamenii si crocodilii.

Pana acum a fost capturat numai de cativa pescari din lume, atat pentru ca prinderea lui prezinta un pericol foarte mare, cat si pentru ca habitatul lui este foarte izolat. 

Expeditia a fost condusa de Wade, gazda emisiunii "River Monster Show" difuzata la televiziunea ITV. El a declarat ca a avut mare grija cand a adus la mal acest specimen de 45 de kilograme si un metru si jumatate lungime.

"Acest peste nu e gluma. Este fara indoiala un piranha gigant. Simplu spus, este o bestie", a declarat Wave. Pescarul curajos s-a chinuit 8 zile pentru a momi pestele si la scurt timp dupa ce l-a prins l-a eliberat.
 
"Dintii pestelui sunt cam la fel de lungi ca si ai unui rechin alb. Are si o muscatura foarte puternica si se stie ca ataca oameni si  crocodili", a mai povestit Wave, pentru dailymail.co.uk.

Momeala folosita a fost un somn intreg si o undita care rezista la o greutate de 100 de kilograme.

Comentarii Facebook