Un obicei practicat de majoritatea oamenilor poate fi fatal


În general, adolescenții, și nu numai, au obiceiul de a stoarce coșurile care apar pe față, însă acest gest practicat de majoritatea oamenilor se poate dovedi a fi fatal, susțin experții.

Stoarcerea coşurilor lasă cicatrici sau, mai rău, chiar infecţii. Atunci când storci un coş, de fapt, faci o gaură în piele şi introduci, fără să vrei, bacterii de pe mâini în rana deschisă. Bacteriile pot infecta pielea şi pot lăsa în urmă o cicatrice, scrie doctorulzilei.ro.

Vasele de sânge din zona feței sunt foarte aproape de creier, iar această zonă este conectată şi de sinusuri, astfel că o infecție la nivelul feței se poate doveni fatală, astfel că specialiștii susțin că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să nu te mai atingi de coşuri.

Alt obicei care se poate dovedi fatal este smulsul părului din nas. Nasul este plin de bacterii periculoase care sunt prinse între firele de păr mici, numite cili. Aceşti cili sunt acolo pentru a împiedica bacteriile să pătrundă şi mai mult în organism aşa că, de fapt, un nas „păros“ (pe dinăuntru) este cea mai bună apărare împotriva infecţiilor.

Mai multe detalii pe doctorulzilei.ro

Comentarii Facebook