Duminica 28 Aprilie

Un nou virus face ravagii pe chatul Facebook. Vezi cum să te ferești


Un nou tip de virus și-a făcut apariția printre utilizatorii aplicației de chat a rețelei de socializare Facebook.

Virusul constă într-un link către o fotografie, pe care îl primești ca un mesaj pe chat de la un utilizator care nu este neapărat în lista ta de prieteni. Link-ul este de tipul "http://www.mediafire.com/?3iqx4tzvxcnyjz/photo-08.png" și nu trebuie accesat.

În cazul în care a fost accesat link-ul, computerul incepe să downloadeze un fișier executabil, iar dacă este executat și următorul pas, de instalare, contul tău de Facebook va începe să trimită un mesaj asemănător către toți prietenii din lista ta.

Virusul Dorkbot se folosește de rețele de tip IRC (Internet Relay Chat) pentru a transmite și a primi date și a fost detectat de Bitdefender într-o versiune inițială în urmă cu doi ani, ca Backdoor.IRCBot.Dorkbot, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender, informează realitatea.net.

Noua variantă a viriusului a apărut în ultima săptămână și se propagă prin intermediul mesajelor instant de pe Facebook.

Odată instalat pe computer, virusul poate împiedica antivirusul să fectueze actualizări de securitate și poate spiona activitatea utilizatorilor în browser.

Comentarii Facebook