Despărțirile sunt mai dureroase în era digitală. Vezi ce spun cercetătorii


Oamenii de știință americani au realizat un nou studiu din care reiese faptul că suferința provocată de o despărțire este mult mai mare în era digitală, din cauza rețelelor sociale care păstrează fotografii și mesaje care documentează fosta relație.

Dacă pe vremuri fotografiile şi scrisorile puteau fi distruse cu uşurinţă după încheierea unei relaţii, astăzi este mult mai dificilă eliminarea dovezilor de pe site-uri precum Facebook din cauza volumului foarte mare şi deoarece, de multe ori, acestea sunt postate online de altă persoană.

Omniprezenţa conţinutului stocat pe computere, tablete şi telefoane mobile „provoacă probleme în timpul unei despărţiri”, spun cercetătorii, deoarece acesta readuce în minte în mod constant relaţia recent încheiată.

Psihologii de la University of California Santa Cruz au intervievat 24 de persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani pentru a afla care sunt metodele prin care gestionează o despărţire.

Participanţii la studiu au relatat că le este dificil să caute online fiecare memento referitor la relaţie, motiv pentru care unii nu şterg nicio dovadă a relaţiei, pe când alţii încearcă să şteargă tot ce găsesc.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook