Miercuri 24 Aprilie

Un nou uragan face ravagii în Caraibe. Dominica a fost ”măturată” de uraganul Maria


Premierul statului insular Dominica, Roosevelt Skerrit, a anunțat, marți, că insula a suferit daune la scară largă în uraganului Maria, al doilea uragan de nivel 5 care a lovit Caraibele în ultima perioadă.

Skerrit a relatat pe Facebook că a rămas fără acoperiș la casă și că locuința i se inundă.

"Am pierdut tot ce banii pot cumpăra şi înlocui. Cea mai mare frică a mea este că ne vom trezi cu ştiri despre rănirea gravă a unor persoane, cu posibile decese, ca urmare a alunecărilor de teren cauzate de ploile persistente. Mâine dimineaţă vom porni la drum în căutarea răniţilor şi a celor prinşi între dărâmături. Vântul a smuls acoperişurile de pe aproape fiecare casă. Prioritatea mea este acum salvarea celor prinşi şi asigurarea asistenţei medicale. Vom avea nevoie de ajutor de toate felurile ... Dominica are nevoie de sprijin din partea prietenilor, de elicoptere pentru a traversa ţară şi a stabili ce este nevoie", a spus Roosevelt Skerrit, conform Mediafax.

"Acoperişul casei mele nu mai este", a spus premierul din Dominica, Roosevelt Skerrit, pe Facebook. "Mă aflu la mila uraganului. Casa se inundă". Mai târziu, acesta a adăugat: "Am fost salvat".

Comentarii Facebook