Un cimpanzeu chel este vedeta unei gradini zooologice din sudul Indiei - FOTO


Guru, unicul cimpanzeu chel din lume, este vedeta unei gradini zoologice din sudul Indiei. Maimuta sufera de alopecia, o afectiune dermatologica, si si-a pierdut toata blana, iar acum seamana si mai mult cu ruda sa indepartata, omul.

Guru este starul Gradinii Zoologice Mysore din sudul Indiei si atrage vizitatori din toata tara, dar si foarte multi turisti straini care vor sa il vada si sa ii arunce o banana.

Veterinarul Suresh Kumar a declarat ca "toata lumea vrea sa ii vada bicepsii si tricepsii. Se bate cu pumnii in piept in momentul in care copiii se apropie de locul in care sta".

Guru si-a pierdut parul inainte de a fi salvat de la un circ si mutat la gradina zoologica Vandalur din Chennai. Cimpanzeul a fost transferat acum 7 ani in actualula locatie, pentru a fi mai bine monitorizat de catre veterinari.

"Cand a venit la noi deja suferea de alopecia, asa ca nu stim de unde a luat boala. Oricum, tinand cont ca cimpanezii semana atat de mult cu oamenii, noi credem ca boala a fost decansata de un stres puternic sau de o trauma. Am incercat tratamente, dar pana acum nu au avut niciun efect si vom consulta un dermatolog", a mai spus veterinarul Suresh Kuma, citat de Daily Mail.

Lipsa de blana de pe corpul lui Guru nu i-a afectat popularitatea intre semenii lui si pentru a nu se simti singur, oficialii de la gradina zoologica i-au pus in tarc o femela cimpanzeu, numita Manila.

Comentarii Facebook