UDMR cere ca 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sa fie zi libera in Transilvania!


Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, ar trebui sa fie declarata zi libera in Transilvania.


Antal Aprad a precizat ca la Primaria Sfantu Gheorghe si la Consiliul Judetean Covasna ziua de 15 martie este libera prin contractul colectiv de munca.


"Dupa ce noi, aici, am adoptat hotararea prin care am dat liber pe data de 15 martie tuturor institutiilor care tin de Primaria Sfantu Gheorghe si de Consiliul Judetean Covasna, se pare ca s-au conformat si cei din Bucuresti", a spus Antal Arpad.

 

"Spun evident in gluma, dar si cu amaraciune in acelasi timp. Eu cred ca normal ar fi ca in Parlamentul Romaniei sa se adopte o lege prin care ziua de 15 martie sa fie zi libera in Transilvania. Cred ca ar fi un gest de normalitate", a afirmat presedintele UDMR Sfantu Gheorghe.


UDMR a solicitat Senatului si Camerei Deputatilor ca programul de saptamana viitoare sa nu prevada sedinte, pentru ca parlamentarii sa fie in teritoriu unde se desfasoara activitati de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Comentarii Facebook