TVR a cheltuit 200.000 de euro pentru deplasarea la Eurovision 2018



Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a prezentat, marţi, decontul TVR pentru deplasarea la Eurovision, a cărui sumă totală a fost de 50.000 de euro, la care se adaugă şi taxa de participare la concurs, de 150.000 de euro.

"Astăzi am intrat în posesia decontului prezentat de către casa de producţie care s-a ocupat de deplasarea la Lisabona a întregii echipe de la TVR. Acest decont a fost prezentat ieri în Consiliul de Administraţie. Acest decont mi-a atras atenţia prin faptul că la Lisabona s-au deplasat un număr de 24 de persoane dintre care numai 6 erau membre ale formaţiei care a concurat la Eurovision, iar 18 persoane în frunte cu doamna director general au fost membri ai staff-ului – nu ştiu cum să le spun – au fost membri care s-au deplasat într-un city break prelungit. Suma totală a fost aproximativ 50 de mii de euro deplasarea plus ale 150 de mii de euro taxa de participare la Eurovision. Eu am rămas fără cuvinte", a declarat preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu, potrivit Mediafax.

Conform documentului TVR, din echipa care s-a deplasat la Eurovision a făcut parte şi preşedintele director-general a Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, care s-a aflat acolo în perioada 9-13 mai 2018), alături de alte 23 de persoane din TVR şi şase persoane, membrii formaţiei The Humans.

Reprezentanţii României la Eurovision 2018, trupa The Humans, au ratat calificarea în finala concursului, aceasta fiind prima finală ratată de țara noastră de la introducerea sistemului cu semifinale (în 2004), singura excepție fiind anul 2016, când România a fost descalificată direct, din cauza datoriilor TVR față de organizatorii concursului.

Comentarii Facebook