Tunisia: Cel puțin opt turiști au fost UCIȘI și alții sunt luați ostatici

 

Cel puțin opt turiști au fost uciși în atacul asupra clădirii parlamentului din Tunis.

 

Alți turiști sunt ținuți ostatici în muzeul Bardo, situat în imediata apropiere a sediului legislativului, a anunțat miercuri o oficialitate guvernamentală tunisiană, citată de Reuters.

 

Activitatea parlamentului a fost suspendată, iar deputații tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen, potrivit deputatei Monia Brahim, membră a partidului islamist Ennahda, scrie Agerpres.ro.

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Tunisia sau doresc să se deplaseze în această ţară să manifeste prudenţă în cazul deplasărilor în locurile publice.

 

Tensiunile întregistrate în Libia în ultima perioadă, coroborate cu acțiunile demarate de Coaliția Internațională împotriva organizatiei teroriste aşa-numită Statul Islamic (ISIL), au determinat o creștere a riscurilor de securitate. Orice deplasare în sudul saharian, în sud-estul şi vestul Tunisiei, respectiv zonele de frontieră cu Libia şi Algeria, este ferm descurajată. Cetăţenii români sunt îndrumaţi să evite zonele în care au loc manifestaţii de protest.

 

Aducem la cunoștința cetățenilor români care intenționează să se deplaseze în Tunisia, faptul că, începând cu 1 octombrie 2014, autoritățile au impus cetăţenilor străini o taxă de ieșire de pe teritoriul tunisian în valoare de 30,00 dinari tunisieni (aproximativ 13,00 euro).

 

Pentru cetăţenii români care aleg să se deplaseze în Tunisia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă anunţarea prezenţei la Secţia consulară a Ambasadei  României la Tunis.

 

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să acceseze pagina web www.mae.ro, rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie – Alerte de călătorie”, pentru informaţii actualizate”, precizează MAE.ro.

Comentarii Facebook