Tot ce trebuie sa stii ca vopsitul acasa sa fie un succes


O culoare a parului potrivita ne ajuta sa transmitem mesaje despre personalitatea noatra si stilul de viata. Aceasta este la fel de importanta ca si tunsoarea. In ultimii ani industria vopselelor a evoluat foarte mult, in magazine gasim atat vopselele clasice cat si vopsele sub forma de spuma.

Pentru ca vopsitul intr-un salon de infrumusetare poate sa coste destul de mult, asa ca de multe ori femeile prefer sa se vopseasca acasa, dar nu intotdeauna rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Uneori tot ce reusim este sa  obtinem o culoare dezastruoasa si un aspect groaznic al firului de par.

Iata ce trebuie sa faci ca vopsitul acasa sa fie un succes:

1. Alege vopseau care ti se potriveste si cu care crezi ca te poti vopsi mai usor. Poti alege intre vopsele permanente, semipermanente, temporare, vopsele clasice si cele spuma.

2. Ai grija ca nuanta pe care ai ales-o sa se potriveasca cu tenul tau. Sa ai in vedere si nuanta pe care o ai acuma, deoarece e un factor important.

3. Nu uita de instructiuni. Citeste-le cu atentie si respecta toate etapele. Daca vrei o culoare mai intensa si mai puternica, poti mari durata de mentinere a vopselei.

4. Daca incerci o marca noua fa testul de alergie recomandat. Chiar daca vopselel moderne sunt mai blande cu parul si scalpul tau, nu inseamna ca nu poti manifesta o reactie alergica sau ca nu iti deterioreaza parul.

5. Nu folosi vopsea de par daca ti-ai colorat parul inainte folosind henna, deoarece noua vopsea nu se va prinde de fierul de par, deoarece henna contine saruri metalice care raman in firul de par si care se activeaza in contact cu alte produse chimice provocand o incalzire exagerata care iti va afecta parul, scrie acasatv.ro.

6. Nu te revopsi decat dupa o luna daca nu esti multumita de culoare care ti-a iesit.

Comentarii Facebook