Torța olimpică a fost purtată pentru prima oară în spațiu



Trei astronauți decolat în această dimineață într-o navetă rusească de tip Soiuz, purtând cu ei torța olimpică, care va fi purtatp în spațiu pentru prima dată în istorie.

Astronauţii rus Mihail Tiurin, american Rick Mastracchio şi japonez Koichi Wakata au decolat la ora 4.14 GMT (6.14, ora României) de pe cosmodromul rus de la Baikonur, la bordul unei navete de tip Soiuz inscripţionate cu simbolul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci (în sudul Rusiei) care se vor desfăşura în perioada 7-24 februarie 2014 - Sochi2014.ru - şi cele cinci inele olimpice, informează Mediafax.

Înainte de a urca la bordul navetei, fiecare dintre astronauți s-au fotografiat cu torța în culorile roşie şi gri, simbolul idealului olimpic.

"Flacăra olimpică este un simbol al păcii şi sunt foarte mulţumit să îndeplinesc o asemenea misiune", a declarat cosmonautul rus Mihail Turin, totodată comandant de bord, cu puţin înainte de decolare.

"Sunt foarte mulţumit că putem participa la evenimente atât de importante, ca munca pe staţia spaţială şi Jocurile Olimpice", a spus și astronautul american Rick Mastracchio.

Comentarii Facebook