Topul celor mai bogați oameni din toate timpurile. Vezi cine este cel mai bogat om din istorie



Averea cumulată a celor mai bogați 25 de oameni din istorie depășește suma de 4,317 triliarde de dolari. Dintre aceștia, doar 3 mai sunt în viață, iar 14 dintre ei sunt americani.

Prima poziție este ocupată de Mansa Musa I din Mali, care a avut o avere echivalentă cu 400 de miliarde de dolari din prezent la moartea sa, survenită în 1331. Mansa Musa I a condus Imperiul Mali, care s-a întins pe o suprafaţă ocupată în prezent de statele Ghana, Timbuktu şi Mali, şi s-a îmbogăţit din producţia de sare şi aur.

Mansa Musa I şi-a folosit averea pentru a construi o mulţime de moschei, iar unele dintre ele au rezistat până în ziua de azi.

Pe locul doi se afla familia Rotschild, care deţine în prezent active estimate la 350 de miliarde de dolari. Familia Rotschild reprezintă o dinastie bancară cu origini germano-evreieşti, care şi-a extins în timp activitatea la o gamă foarte largă de domenii.

Locul al treilea este ocupat de magnatul petrolier John D. Rockefeller, care a murit în 1937 şi a acumulat o avere de 340 de miliarde de dolari (în banii de astăzi).

Rockefeller a fondat în 1870 Standard Oil Company, care a dominat producţia americană de petrol până când guvernul Statelor Unite a intervenit şi a spart divizat compania care avea monopol în mai multe companii mai mici, precum Amoco, Chevron Conoco şi ExxonMobil.

Locul patru este ocupat de Andrew Carnegie, cu o avere de aproximativ 310 miliarde de dolari. Născut în 1835, Andrew Carnegie a jucat un rol crucial în dezvoltarea industriei de oţel din Statele Unite, iar în 1901 a vândut compania pe care o crease, Carnegie Steel, către JP Morgan. După ce şi-a vândut compania, şi-a dedicat viaţa actelor de caritate, donând majoritatea averii sale. Ultimele 30 de milioane de dolari care îi rămăseseră la momentul decesului au fost donaţi şi ei.

Pe locul cinci se situează ultimul împărat al Rusiei, Ţarul Nicolae al II-lea, ucis de bolşevici, împreună cu familia sa, în 1918. Averea lui a fost estimată la 300 de miliarde de dolari, calculată în banii de astăzi.


Sursa: realitatea.net


Comentarii Facebook