Top 10 alimente ce trebuie evitate daca ai tensiunea ridicată


Persoanele care au probleme cu tensiunea arterială trebuie să urmeze o dietă scăzută în sodiu și grăsimi.

Iată care sunt alimentele ce trebuie evitate cu orice preț de persoanele cu probleme de tensiune:


1. Murăturile: sunt scăzute În calorii, ceea ce e bine, dar sunt încarcate cu sodiu. O murătură medie (de aprox. 10 cm) poate avea în jur de 570 mg de sodiu. Asta este mai mult de o treime din limita maximă de sodiu zilnică de 2300 mg!

2. Supa de pui cu taitei la conservă: este considerată adesea o mâncare ușoară care te calmează, dar ar trebui defapt se te îngrijorezi având în vedere că o singură porție conține 880 mg de sare.

3. Varza acră: este scazută în calorii și merge foarte bine cu niște carnati, nu? Jumătate de cana de varză acra are, într-adevăr, numai 13 calorii dar este de evitat deoarece are peste 460 mg de sodiu.

4. Cartofii prăjiți de la fast food-uri: desi multe lanțuri fast food prăjesc mai nou cartofii în uleiuri vegetale fără grăsimi nocive, nu toate fac lucrul acesta. Și, indiferent de modul de prăjire, cartofii conțin oricum o cantitate considerabilă de grăsimi și sodiu. O portie medie are aproximativ 19 g de grăsimi și 270 mg de sare.

5. Bacon: conține în mare parte numai grăsime. Trei felii au 4.5 g de grăsime și 270 mg de sodiu. Încearcă alte variante mai scăzute în sodiu și grăsimi cum ar fii mezelurile de curcan în loc de porc. Consumul de bacon ar trebui sa fie o raritate și nu o obisnuința zilnică.



Citește mai mult pe sfatulparintilor.ro


Comentarii Facebook