Tabăra Internaţională de Calculatoare şi Comunicare pentru tineri nevăzători şi slab văzători, la Cluj

 

Tabăra Internaţională de Calculatoare şi Comunicare pentru tinerii cu deficienţe de vedere, va avea loc în perioada 1-8 august 2012, în Cluj-Napoca şi vor participa tineri cu dizabilităţi vizuale, cu vârste cuprinse între 18 si 25 de ani, veniţi din 11 ţări.

 

Acţiunea face parte din proiectul "The International Camp on Communication and Computers in Romania RO11- E32-2012-R1", proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul "Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.1. - Schimburi de Tineri", aprobat, gestionat şi monitorizat în România de către ANPCDEFP - Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. 

 

Această tabără se află la a 18-a ediţie şi le oferă în fiecare an tinerilor cu dizabilitati de vedere din Europa şansa să participe la o săptămână de tabără creată pentru nevoile lor specifice. Aceasta este prima dată când tabara se desfăşoară în România şi, conform tradiţiei, participanţii vor avea zilnic ateliere de calculatoare, în cadrul cărora vor descoperi şi învăţa să utilizeze sau să adapteze la nevoile proprii diverse softuri şi echipamente, precum şi ateliere de comunicare, care îi vor ajuta să-şi dezvolte încrederea în sine, să ştie să gestioneze stresul, să descopere alte limbi şi culturi sau să înveţe cum să se pregătească pentru accesarea unui loc de muncă. În fiecare seară participanţii se vor bucura şi de o serie de activităţi de timp liber adaptate special pentru ei, precum: împuşcături cu laser, căţărat, călărit, popice, o vizită la expoziţia pentru persoane cu dizabilităţi vizuale din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, înot, o zi de excursie la Salina Turda şi în Cheile Turzii etc. 

 

Acţiunea este posibilă cu suportul partenerilor locali (Primăria Municipiului ClujNapoca,  RADP Cluj, RATUC, Consiliul Jude.ean Cluj, Salina Turda, Departamentul de Psihopedagogie Speciala (UBB Cluj-Napoca), Asociaţia Nevăzătorilor Filiala Cluj) şi sponsorilor noştri Brinel, BAUM, Adaconi, Evoline, ISDC, Bartimeus, Institute Integriert Studieren, Johannes Kepler University of Linz – Austria, Support Centre for Students with Special Needs Masaryk University Brno).

 

Comentarii Facebook