STUDIU: 90% dintre români mint în CV. Vezi care sunt cele mai comune minciuni


Companiile din România apelează tot mai des la serviciile de verificare a trecutului profesional al angajaților și candidaților pentru diverse posturi, pentru a putea crește competitivitatea pieței și pentru a îmbunătăți relațiile cu angajații.

12 companii au ales până în acest moment să trecă la următorul nivel al recrutării, apelând la servicii de verificare a trecutului profesional al angajaţilor şi candidaţilor pentru poziţii precum mecanici, juniori în marketing, asistenţi, programatori, specialişti în resurse umane, analişti date, manageri, CFO şi nu numai. Dintre toate verificările realizate până în prezent de Mindit, 90% conţin discrepanţe, deşi unele dintre acestea sunt minore, potrivit descoperă.ro.

Cele mai frecvente minciuni sau exagerări din CV-urile romînilor se referă la perioada angașării, iar unul dintre motivele principale pentru care aceștia exagerează în acest mod este prejudecata că vor primi bile negre din partea angajatorilor pentru inactivitate.

Alte discrepanțe fac referire la anul absolvirii universităţii sau denumirea postului ocupat, însă cele mai grave sunt situațiile în care compania la care candidatul susţine că a lucrat neagă experienţa profesională a acestuia (3% din cazuri).

Într-o ţară în care promovabilitatea la examenele importante este din ce în ce mai scăzută, în care oamenii se bazează pe faptul că nimeni nu verifică autenticitatea informaţiilor oferite de către candidaţi, în care bazele de date publice aproape că nu există, fenomenul diplomelor false este o stare de fapt. Mindit încearcă să estompeze aceste manifestări şi să atragă atenţia asupra necesităţii unei verificări minuţioase şi profesioniste”, spune Irina Arsene, CEO Mindit.

Iată câteva statistici întocmite în urma verificărilor realizate de Mindit:

90% dintre CV-urile verificate conţin discrepanţe de orice fel

Studii:

9% dintre CV-uri conţin discrepanţe în ceea ce priveşte anul absolvirii

Foşti angajatori:

51% dintre CV-uri conţin discrepanţe minore în privinţa perioadei angajării

24% dintre CV-uri conţin discrepanţe majore în privinţa perioadei angajării

12% dintre CV-uri conţin discrepanţe în ceea ce priveşte denumirea postului ocupat

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook