Sambata 4 Iulie

Studenţii la Medicină SĂ fie obligați să rămână în ţară după absolvire

 

Un proiect de lege al UNPR propune ca absolvenţii de medicină din România să fie obligaţi să rămână în ţară, între 5 şi 10 ani de la absolvire.

 

În plus, aceștia ar trebui să primească și salarii dublate.

 

UNPR sustine dublarea salariilor personalului medical, precum si a celui care lucreaza in educatie, ca un element care va incuraja competitia reala dintre sistemul public si cel privat, conducand la cresterea calitatii actului medical si a celui educational.

 

In ultimii ani, fondurile alocate catre sanatate au crescut in mod constant, in paralel fiind desfasurate o serie de reforme in directia eficientizarii cheltuirii banilor publici.

 

In plus, executivul a depus toate eforturile pentru stoparea exodului cadrelor medicale inclusiv prin imbunatatirea salarizarii, atat in ceea ce priveste medicii rezidenti, cat si personalul sanitar auxiliar.

 

In completarea demersurilor de pana acum ale executivului, UNPR propune instituirea unei obligativitati pentru absolventii de medicina de a profesa in tara, intre 5 si 10 ani de la absolvire, corelat cu cresterea substantiala a salariilor personalului medical.

 

Initiativa UNPR reprezinta o solutie constructiva pentru stoparea exodului medicilor din tara noastra, putand contribui astfel la asigurarea unor servicii medicale optime pentru populatie”, se arată într-un comunicat transmis de Man Simona Allice, vicepreședinte UNPR.

Comentarii Facebook