Stelian Tănase, director general interimar al TVR: Voi face restructurări foarte repede şi chirurgical în ierarhia TVR

 

Stelian Tănase a fost numit director general interimar la TVR și anunță că va face ”foarte repede şi chirurgical” restructurări.

 

Senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a întrebat pe Stelian Tănase dacă va face restructurări ”în conducerea executivă a televiziunii publice”, dacă vor apărea ”anumite deficienţe”. Firea s-a referit la ”la producătorul general, la directorul de programe sau la director de ştiri”.

 

Şi eu şi doamna Firea ştim la ce ne referim. Problema este dacă atât timp cât sunt interimar pot să fac aceste restructurări, concedieri, reaşezări de poziţii în ierarie. Cu siguranţă, după interimat, le voi face şi foarte repede şi chirurgical. Deja am destule informaţii că lucrurile nu merg cum trebuie acolo. Sunt nişte resurse care se scurg inexplicabil şi voi lua măsurile fără brutalitate. Dar trebuie luate, nu ai încotro, cu toată gentileţea, dar trebuie luate în interesul public”, a spus Stelian Tănase.

 

În prezent, Cristian Zgabercea este coordonatorul cu atribuţii de producător general în TVR, în timp ce Claudiu Lucaci este coordonator cu atribuţii de director ştiri, iar Irina Radu este coordonator cu atribuţii de director programe.

 

Stelian Tănase a spus că nu crede că se impune o restructurare radicală în TVR.

 

Cred că este o situaţie în care trebuie luate anumite decizii strategice în ceea ce priveşte televiziunea publică pentru a putea fi salvată. S-au făcut paşi în acest sens şi nu cred că, dacă ajung la Televiziunea Română, trebuie să fac o revoluţie, o restructurare, o reformă, lucruri din acestea de natură radicală. Cred că trebuie tratată problema cu foarte multă prudenţă, cu realism şi mai ales cu transparenţă. Fără un sprijin foarte serios din partea dumneavoastră şi a altor instituţii, în principal Guvernul şi câteva ministere care sunt conectate cu problema televiziunii, nu se va putea face nimic”, a spus Stelian Tănase în fața parlamentarilor.

Comentarii Facebook