Statul nu va plăti despăgubiri după tragedia de la Colectiv

 

Judecătoria Sectorului 4 a decis că statul să nu fie parte în procesul Colectiv, prin Ministerul Finantelor Publice.

 

Rudele victimelor au cerut acest lucru pentru plata despăgubirilor, având în vedere modul în care au acţionat autorităţile după izbucnirea incendiului în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri. În urma deciziei de astăzi, despăgubiri pentru victimele incendiului din octombriei 2015 vor fi acordate doar de cei trei patroni ai clubului Colectiv.

 

După un an și jumătate de la tragedie, judecătorii au decis astăzi că Ministerul Finanțelor și cel al Sănătății nu devin parte în proces. 

 

Statul român nu va fi obligat să plătească daune victimelor din Colectiv. La fel se va întâmpla şi în cazul Ministerului Sănătăţii. Decizia a fost luată astăzi de judecători, dar nu este una definitivă. În schimb, instanţa a decis să unească două dintre cele trei procese deschise după tragedia din localul bucureştean.

 

Aşadar, Judecătoria Sectorului 4 a decis miercuri trimiterea la Tribunalul București a dosarului în care sunt judecați patronii de la Clubul Colectiv, în vederea reunirii cu dosarul în care este inculpat fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

 

Instanța a admis în acest sens o cerere înaintată de Parchetul General la primul termen al procesului care a avut loc în luna februarie, însă decizia nu este definitivă, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook