Miercuri 24 Aprilie

Spagă în sutienele profesorilor la BAC

 

Procurorii au audiat mai mulți profesori de la Liceul ”Dimitrie Bolintineanu”, după suspiciunile de fraudă de la proba scisă la limba şi literatura română.

 

Comisia de bacalaureat a fost schimbată iar 37 de persoane sunt audiate în acest moment de procurorii anticorupţie.

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ajutaţi de poliţişti şi de ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii, au efectuat astăzi percheziţii la liceul ”Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti. Ei aveau informaţii că se încearcă fraudarea examenului de bacalaureat. 

 

Anchetatorii au început urmărirea penală ”in rem”. 32 de supraveghetori şi cinci membri ai comisiei de bacalaureat au fost duşi la audieri la sediul Poliţiei Capitalei. Potrivit procurorilor, suspecţii urmau să fraudeze examenul prin furnizarea subiectelor cu câteva zeci de minute înainte de începerea acestuia, sau prin înlesnirea copierii.

 

Pentru a-i ajuta pe elevi să treacă probele, profesorii ar fi primit, cu titlu de mită, bani, dar şi parfumuri sau bijuterii. Sume au fost găsite inclusiv în sutienele unora dintre cadrele didactice. În plus, unii dintre supraveghetori le-au oferit, în trecut, meditaţii elevilor de la Bolintineanu.

 

Sursele citate au precizat că până la acest moment nu a fost pusă sub învinuire în acest caz nicio persoană, iar profesorii supraveghetori vor da declaraţii prealabile privind procedurile de supraveghere şi modul în care s-a desfăşurat examenul, scrie realitatea.net.

Comentarii Facebook