Scenariu de filme! Un român a fost arestat după ce a reușit să comită un jaf de peste 5 milioane de euro în Franța VIDEO



Un român a fost arestat preventiv de către procurorii ploieșteni, acesta fiind acuzat de comiterea unui jaf impresionant, la sfârșitul anului trecut, în Franța.

La data de 14.01.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Ploscaru George pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat”, informează DIICOT.

Conform procurorilor, la sfârșitul anului 2016 inculpatul Ploscaru George a constituit împreună cu doi cetăţeni sârbi un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii pe teritoriul Franţei a unei infracţiuni de furt, în dauna unei persoanei juridice ce deţine o marcă elveţiană de bijuterii.

Astfel, la data de 30.12.2016 inculpatul Ploscaru George a pătruns, după o prealabilă programare, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de “Mizrahi” şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării.

Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis inculpatului Ploscaru George bunurile spre examinare, poziţionate într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-a restituit reprezentantului legal al persoanei vătămate o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia originală.

Inculpatul nu s-a arătat interesat de cumpărarea produselor şi a părăsit locul comiterii faptei,având asupra sa bunurile menţionate anterior, în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro, inculpatului Ploscaru George revenindu-i un inel şi unul dintre cele două diamante brute iar restul bijuteriilor revenind, conform înţelegerii, cetăţenilor sârbi.

Ploscaru a vândut în afara teritoriului ţării diamantul unor cetăţeni din statul Israel, iar cu inelul a intrat pe teritoriul României.

Pentru comercializarea inelului cu diamant, inculpatul a intrat în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, fără ca tranzacția să se realizeze .

La data de 13 ianuarie 2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului București, ocazie cu care a fost recuperat unul dintre inelele sustrase.

La data de 14.01.2017 Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de un alt inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. De asemenea, față de încă alţi şase suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de tăinuire.

Comentarii Facebook