Scandal la concursul de intrare în magistratură. Cum au picat concurenți cu note mari la proba de interviu

 

Concursul din acest an de intrare în magistratură a adus un nou scandal, după ce concurenții cu note mari la probele scrise au picat din cauza interviului. 

 

Cel care a obținut anul acesta cea mai mare nota din țară 9, la interviu a fost respins, primind nota 6.68, nu a intrat! Cel de pe ultimul loc la scris primind 7.15, la interviu a primit nota 9,56 ,ajungand in lista finala pe locul 117, deci a intrat!”, notează ecopolitic.ro.

 

Unul dintre concurenți a vobit despre toate problemele existente. 

 

Va rog sa urmariti listele cu atentie pentru ca, la o prima vedere, mai ales pentru persoane nefamiliarizate cu acest examen, pare totul in regula, data fiind concurenta foarte mare si diferentele foarte mici intre note, chiar si o sutime. Dupa primele doua probe, cel de pe locul 140 avea media 7,56, astfel ca cei care au avut o nota mai mica decat 7,56 dupa primele doua probe,erau in afara locurilor scoase anul acesta la concurs. Daca va uitati pe lista finala, cea cu candidatii admisi, intr-adevar, pe primele locuri, pentru salvarea aparentelor, sunt cei care au primit note mari la ambele etape eliminatorii, adica la toate cele 3 probe-cunostinte juridice, rationament logic, interviu, insa, de pe la locul 50, incep sa apara cei aflati initial dupa locul 140, unii cu note foarte mici la primele doua probe, dar foarte mari la interviu. 

 

De exemplu:

- STATACHE CLAUDIU - avand media 7,15 dupa primele doua probe si aflandu-se inainte de interviu pe locul 284 (ultimul loc), a primit nota 9,56 la interviu, ajungand in lista finala pe locul 117.

-LASCONI ANDRA MONICA- 7,18 dupa primele doua probe,locul 266 inainte de interviu, a primit nota 9,90 la interviu, ajungand in lista finala pe locul 92.

-ALBULESCU CAMELIA - 7,16 dupa primele doua probe, locul 277 inainte de interviu,a primit nota 9,68 la interviu, ajungand in lista finala pe locul 109.

-CEPOI ANA - 7,25 la primele doua probe, locul 247 inainte de interviu,nota 9,90 la interviu, ajungand in lista finala pe locul 84.

-GHINEA ALEXANDRU - 7,20 la primele doua probe, locul 262 inainte de interviu, nota 9,18 la interviu, locul 130 in lista finala.

- ION MIHAELA, LAPADAT GINA ,POPA IOANA, BUSU LORELEI si multi altii aflati initial cu mult in afara listei si care dupa interviu au ajuns in primii 140, eliminandu-i pe cei cu note mult mai mari - unii peste 8.

 

Se vehiculeaza ideea ca un loc in magistratura ar costa 100 000 euro. Personal cred ca se dau si grilele dinainte, iar cei care nu reusesc sa le memoreze incat sa ia o nota mare la primele probe, sunt „salvati” la interviu. Pe langa cei intrati astfel, probabil mai intra si altii DIN INTAMPLARE, poate si in functie de numarul incercarilor de accedere in profesie-stiu o persoana,care este acum magistrat, care a fost respinsa de 4 ori la interviu. Cei care organizeaza concursul au interes „sa ne plimbe „pe la usile lor, intrucat taxa de inscriere este de 450 RON, destul de mare avand in vedere venitul mediu din Romania”, a relatat Dianei Mursoi, concurent din Gorj.

 

Cel mai flagrant este cazul unul polițist tot din Gorj, care a luate cele mai mari note la probele scrise, dar numai 6.68 la proba de interviu, ultima din concurs, deci cea care poate schimba totul.

Comentarii Facebook