Salatele populare care te îngrașă mai mult decât mâncarea fast-food


Deși sunt considerate feluri de mâncare sănătoase care te ajută să slăbești, unele salate pot conține mai multe calorii decât mâncarea de la fast-food.

Un hamburger are, în medie, 550 de calorii, însă există salate are pot avea și peste 1.000, multe grăsimi saturate și carbohidrați.

Astfel, intr-un recent studiu publicat de Bussinesssinseider, se arata ca unele dintre cele mai apreciate salate din restaurante cunt atat nesanatoase cat si periculoase pentru organismul nostru, indiferent daca sunt introduse in dieta anticelulitica sau dieta sau sunt consumate precum gustari dietetice.

Salata Caesar

Aceasta salata se gaseste in multe restaurante si la prima vedere pare a fi sanatoasa datorita faptului ca este preparata cu carne de pui. Insa, carnea de pui este prajita in ulei si la acest tip de salata se adauga o serie de sosuri nocive, precum maioneza sau sos de usturoi din comert. Asadar, Salata Caesar poate ajunge sa aiba si 1200 de calorii, de trei ori limita admisa pentur un pranz dietetic.
 
Salata de pui cu sos vinaigrette

Aceasta salata, desi considerata o mancare exotica, usoara, depaseste 1200 de calorii. Pe langa garnea de pui prajita in ulei, sosul vinaigrette este gatit cu ulei si condimente bogate in sodiu. Printre acestea se numara si sarea care se adauga in cantitate mare la aceasta salata si care retine apa in organism. La toate acestea se adauga si taiteii prajiti care contin amidon si grasimi saturate care au influenta negativa asupra colesterolului din sange. Astfel, aceasta salata Spoate avea 2000 de miligrame de sodiu si 12 grame de grasimi saturate.

Mai multe detalii pe Lyla.ro

Comentarii Facebook