Salariile bugetarilor cresc din ianuarie cu 15%, a anuntat premierul Emil Boc

Salariile din sectorul bugetar vor creste de anul viitor cu 15%, fata de nivelul inregistrat in octombrie 2010, iar salariul minim brut pe economie va creste de la 600 la 670 de lei.

 

Proiectul legii salarizarii unitare a fost adoptat astazi de Guvern. "Cea mai importanta prevedere a Legii de aplicare pe 2011 a Legii salarizarii este aceea ca salariile de baza din luna octombrie 2010 se majoreaza cu 15%. Vreau sa fiu clar si explicit, atat isi poate permite Romania in momentul de fata tinand cont de realitatile crizei in care inca ne aflam si de necesitatea de incadrare in tintele de deficit pe care le avem pentru 2011", a declarat premierul Emil Boc.

 

Salariile vor creste raportat la luna octombrie 2010, dupa aplicarea reducerilor salariale de 25%.

 

Seful Guvernului a spus ca majorarea salariului minim acopera rata inflatiei pe 2009 si 2010. "Am ajuns la aceasta forma dupa indelungi analize, dezbateri, discutii cu sindicate, patronate, cu organismele cu care suntem in acorduri internationale, FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala, am ajuns la aceasta concluzie, de a putea promova pentru 2011 in aceasta forma Legea salarizarii personalului platit din fonduri publice", a mai spus Boc.

Comentarii Facebook