Duminica 16 Mai

S-a stabilit oficial! Referendumul pentru familia tradițională va avea loc în 6 și 7 octombrie


Referendumul pentru a redefini în Constituție faptul că ”familia” este formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie se va desfășura pe durata a două zile, respectiv 6 și 7 octombrie, a anunțat, marți, prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Referendumul nu este împotriva minorităților sexuale, ci este efectul unui demers cetățenesc”, a mai precizat Dăncilă, în ședința de Guvern, conform realitatea.net.

ReSenatul a adoptat, marţi, 11 septembrie, proiectul de lege privind modificarea Constituţiei, astfel încât familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, cum prevede, în formula actuală, articolul 48 al legii fundamentale.

Această hotărâre poate deveni definitivă doar prin referendum, anunțat de autorități că va avea loc pe 7 octombrie.

Referendumul va fi considerat valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente, iar rezultatul va fi considerat valid dacă opţiunile pentru sau contra revizuirii reprezintă cel puţin 25% din totalul voturilor.

Acest lucru înseamnă că pentru ca referendumul să producă efecte, este nevoie de prezența la vot a 5.67 milioane de români, iar 4,72 milioane dintre voturile acestora trebuie să fie considerate valide.

Comentarii Facebook