S-a descoperit anticorpul pentru cancer

 

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Statele Unite au creat un anticorp preluat de la persoanele rezistente la cancer, care ucide celulele tumorale.

 

Această descoperire poate reprezenta o nouă abordare în tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel că nu are efecte secundare semnificative”, a declarat coordonatorul cercetării, Edward Patz.

 

Noi credem că putem schimba ‘răspunsul’ sistemului imunitar ca mai apoi să-l lăsăm să ucidă tumora”, a mai spus cercetătorul.

 

Cercetătorii au identificat că sistemele imunitare ale oamenilor reacţionează diferit la cancer și au găsind acest anticorp. A fost testat pe șoareci și pe celule umane canceroase, iar rezultatele au fost au publicate în revista Cell.

 

Anticorpii au omorât celulele canceroase, dar au murit și şoarecii. Cercetătorii cred că doza administrată nu a fost suficientă, susţine Edward Patz.

 

Am arătat că acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranţă are un efect asupra acestor celule tumorale”, a mai spus el.

 

Studiile clinice folosind acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer vor arăta cât de viabil este tratamentul.

 

Ne-a luat ceva timp până când să ne creadă cineva. A fost extrem de greu să găsim finanţare”, a mai spus acesta.

Comentarii Facebook