Rusia a făcut pace cu Ucraina. Putin: Am convenit asupra unui armistiţiu


Vladimir Putin și președintele ucrainian Petro Poroșenko au participat la negocieri maraton, care au durat pe tot parcursul nopții de miercuri spre joi, la Minsk, aceltia reușind să ajungă, în sfârșit, la un consens.

La discuții au participat liderii Rusiei, Ucrainei , Germaniei şi Franţei.

Joi dimineața, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că s-a ajuns la un acord de pace, ce va intra în vigoare din data de 15 februarie.

"Cred că am ajuns la un acord important. Am convenit asupra unui armistiţiu începând cu 15 februarie, la ora 00.00", a declarat Putin, potrivit Mediafax.

Putin a precizat că forţele ucrainene îşi vor retrage armamentul greu dincolo de linia de front. Separatiştii se vor retrage de asemenea dincolo de linia frontului, aşa cum a fost ea stabilită în septembrie, când a fost încheiat armistiţiul anterior, relatează Russia Today.

Acordul reia punctele armistiţiului de anul trecut, inclusiv reforma politică în Ucraina pentru a asigura un statut special pentru regiunile separatiste şi reglementarea situaţiei de la frontiere, a adăugat preşedintele rus.

De asemenea, acordul de la Minsk menționează și problemele umanitare și economice.

Comentarii Facebook