Rosia Montana Gold Corporation ar putea incepe extragerea aurului in 2014


Gabriel Resources a precizat ca la Rosia Montana extragerea aurului ar putea incepe din 2014. Pana atunci, insa, RMGC a inregistrat pierderi in 2010 de 11,8 milioane de dolari din evolutia cursului valutar.

Gabriel Resources a beneficiat anul trecut de returnari de taxe din partea statului roman de 6,9 milioane de dolari canadieni.

Potrivit unui comunicat al Gabriel Resources, compania a cheltuit in 2010 28,4 milioane de euro si inca 10,1 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare.

Pentru proiectul Rosia Montana, in 2011, compania va avea un buget de baza si cheltuieli estimat la 48,3 milioane de euro.

Compania a obtinut, pana acum, zece din cele 12 aprobari necesare pentru acordul final al Consiliului Local Rosia Montana, anunta Mediafax.

Reprezentantii Gabriel Resources asteapta aprobarea autorizatiei de mediu de catre Guvern, dar si a noului certificat de descarcare arheologica pentru zona Carnic. Compania a anuntat ca intr-un an de la obtinerea acestor aprobari va finaliza majoritatea achizitiilor pentru terenurile de suprafata, respectiv pentru a obtine cea mai mare parte a celorlalte permise si aprobari, inclusiv permise de constructie pentru faza initiala.

Gabriel Resources estimeaza ca mina ar urma sa fie construita in 30 de luni de la pornirea lucrarilor, astfel ca la sfarsitul anului 2014 la Rosia Montana s-ar putea produce aur.

Comentarii Facebook