Romulus Mailat condamnat la inchisoare pe viata si plata unor despagubiri in valoare de 500 de mii de euro

 

Romulus Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata. Romanul a fost condamnat in 2008 la 29 de ani de inchisoare si daune de 500 de mii de euro sotului victimei sale, Giovannei Reggiani.

 

Procurorii italieni au facut recurs, iar astazi judecatorul Antonio Cappiello, presedintele Curtii de Apel din Roma, a decis condamnarea romanului la inchisoare pe viata si mentinerea in izolare timp de 6 luni.

 

"Pe baza sentintei pronuntate de Curtea cu Juri din Roma? la 29 octombrie 2008, contestata de Mailat Romulus Nicolae, de procurorul din Roma si de Procuratura Generala, s-a decis excluderea circumstantelor atenuante si condamnarea lui Mailat la inchisoare pe viata si la mentinerea in izolare timp de sase luni", se arata in motivarea Curtii de Apel din Roma.

 

Mailat este acuzat ca in 30 octombrie 2007 a agresat-o pe Giovanna Reggiani, in varsta de 47 de ani, langa gara Tor de Quinto din Roma, trupul acesteia fiind abandonat intr-un sant. Romanul este acuzat de omor voluntar, jaf si violenta sexuala.

 

Avocatul lui Romulus Mailat a anuntat ca va face recurs la Curtea de Casatie. "Astept publicarea oficiala a motivarii sentintei pentru a comenta decizia Curtii. In mod clar sunt doua sentinte nefavorabile si trebuie sa le respectam", a spus avocatul Piero Piccinini, citat de Corriere della Sera.

Aparatorul romanului a afirmat ca probele privind vinovatia lui Mailat "nu exista" si a subliniat ca urmele de sange gasite pe portofelul victimei si amprentele de pe geanta acesteia nu au fost luate in considerare de anchetatori. Piccinini a mai spus ca intre declaratiile martorilor sunt neconcordante,

 

Comentarii Facebook